Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 28 липня 2017, 15:09

Порошенко підписав закон про обов'язковий облік тепла та води

Петро Порошенко

Закон визначає основні засади обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", яким вводиться обов'язковий облік тепла та води, завдяки чому населення буде платити лише за спожиті ресурси.

Введення норм цього закону дозволить контролювати ефективність реалізації заходів з енергоефективності. Все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.

Віфдтак, оператори зовнішніх інженерних мереж до 1 жовтня 2018 року мають встановити будинкові лічильники обліку тепла, гарячої та холодної води там, де вони відсутні, однак у споживача залишається право самостійно купити лічильники. Після встановлення лічильника споживачу виставлятимуться рахунки лише за спожиті ресурси.

Такод закон забороняє приєднання до мереж нових будівель, які не обладнані зазначеними вище лічильниками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.