Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні вироби

Середа, 9 серпня 2017, 15:07

В Україні майже на 20% підняли ціни на алкоголь

алкогольні вироби

Від сьогодні уряд підвищив мінімальні ціни на алкогольну продукцію.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Сьогодні уряд ухвалив постанову про підвищення мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. 

Зокрема, роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби було збільшено на 14-19,41%; віскі, ром та джин – на 6,5-6,6%; коньяк (бренді) – на 12,3-29,1%; вина з додаванням спирту, ігристі – на 7,1-13,3%.

Як заявили у міністерстві, розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, запроваджено у листопаді 2016 року, однак цьогоріч зросли ставки акцизного податку на переважну більшість алкогольних напоїв.

"Сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв. До Мінекономрозвитку надійшли чисельні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати. Внаслідок цього, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка недобросовісних виробників", – зазначили у Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Верховна Рада ухвалила закон про підвищення низки акцизів і рентних платежів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.