Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

kyiv.comments.ua

Вівторок, 11 вересня 2012, 11:56

Масові ротації у складах ОВК – ознака технічності партій, які є їх членами, – експерт

Масові заміни у складах окружних виборчих комісій можуть свідчити або про відсутність реального кадрового потенціалу в межах цих політичних структур, або про подання завідомо неправдих списків до ЦВК з розрахунком на позитивне жеребкування, що в подальшому накладає зобов’язання щодо швидкої заміни всіх подань.

Про це сьогодні, 11 вересня, на прес-конференції повідомив аналітик моніторингово-аналітичної групи “Цифра” Михайло Бойко.

Він розповів, що група провела аналіз кадрових ротацій у складах ОВК в період з 26 серпня по 6 вересня.

В результаті виявилось, що за цей час було замінено 43% суб’єктів усіх подань в члени ОВК – 1737 людей з 4050. При цьому 75% замін припадає на шість політичних партій – “Русь Єдина”, Партія “Братство”, “Русский Блок”, “Руська Єдність”, “Союз анархістів України”, “Єдина Родина”. Ці партії мають 32,7% від усіх подань і вони здійснили стовідсоткову заміну своїх представників в ОВК.

У Львівській області, за словами експерта, до 216 подань було внесено 91 заміну – це приблизно 42%, що дорівнює середньому показнику по Україні.

“З 12 голів ОВК у Львівській області було замінено 8, з 12 заступників – 6, у секретаріаті – 5 замін з 12, із 180 членів ОВК було замінено 72 члени”, – розповів Михайло Бойко.

На підтвердження припущення про технічність партій аналітики навели випадок, що стався у в.о. №122 (Яворів): людина, яка була подана на жеребкування в ОВК від партії “Єдина родина” чотири роки є мертвою.

“Ми маємо картину перед очима і можемо з великою ймовірністю сказати, що продовжує процвітати технологія технічності у виборчому процесі в Україні. Технічними є не лише кандидати-мажоритарники, а й політичні партії. Технічні не в сенсі відбору голосів а в сенсі технологічності – їх просто використовують як певну кількість аркушів паперу, яку подають в ЦВК і заводять потрібних людей в ОВК”, – розповів керівник моніторингово-аналітичної групи “Цифра” Назар Бойко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.