Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

bershad.ua

П'ятниця, 21 вересня 2012, 10:46

Президент підписав закон, яким забороняється прокурорський нагляд за дотриманням законів без призначення прокурорської перевірки

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури".

 

Про це поівдомила повідомляє прес-служба президента.

Підписаний главою держави закон позбавляє прокуратуру права вносити приписи та протести, прийняття яких вимагало від фізичних та юридичних осіб безумовного та невідкладного виконання вимог прокурора.

Після набрання чинності положень цього акту зупинення підприємницької діяльності з ініціативи прокурора може бути здійснено лише за рішенням суду.

Норми закону вимагають, щоб повноваження прокурора щодо виявлення порушень закону здійснювалися виключно після ухвалення мотивованої постанови, з чітким наведенням підстав для їх здійснення.

Передбачений законом обов'язок надання такої постанови особі, щодо якої здійснюється перевірка та закріплене за нею право на оскарження цієї постанови у суді, також сприятиме посиленню судового контролю за діяльністю органів прокуратури.

Нагадаємо, Верховна Рада (ВР) України прийняла у другому читанні як закон проект закону №11074 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з питань удосконалення діяльності прокуратури" 18 вересня 2012 р.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.