Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

фонтан Водолій

maps.google.com

Вівторок, 5 червня 2018, 10:30

Фонтан на вулиці Коперника відкриють у вересні

фонтан Водолій

У місті стартував ремонт фонтану "Водолій", що навпроти пам’ятника Маркіянові Шашкевичу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Ігор Савка, стартували роботи з капітального ремонту фонтану «Водолій» на вул. Коперника.

Вартість робіт, які проводить підрядна організація ТзОВ «Арка-Пік», становить 458 тис грн, а фонтан планують відкрити до 1 вересня.

«Відповідно до проекту, тут буде проведено демонтаж і заміну існуючої цегляної кладки, замінено гідроізоляцію, замінено плитку, відремонтовано чашу фонтану, зроблено каналізування для фонтану, освітлення. Роботи планують завершити до 1 вересня. Вартість робіт 458 тис грн", – зазначив Ігор Савка.

Фонтан «Водолій» датують 1970-ми роками. Його авторкою є відома львівська художниця Теодозія Бриж. Він виконаний у формі струмочка, що витікає з глечика, який тримає в руках міфічний Водолій.

Нагадаємо, про плани відновити цей фонтан міськрада оголосила ще напочатку року. Додамо, що зараз триває  ремонт ще одного фонтану на вулиці Коперника.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.