Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

green-soyabean.blogspot.com

Вівторок, 2 жовтня 2012, 17:37

У Львівській області все прозоро і відкрито, у інших областях все робиться за вказівками голів РДА та міліції – Петро Федашко

Журналісти Чернівецької області за вказівкою голови місцевої райдержадміністрації не приїхали на місце події, де відбувалося рейдерське захоплення невідомими полів підприємства ТзОВ «Корун».

Про це сьогодні, 2 жовтня, під час прес-конференції заявив депутат Львівської облради Петро Федашко.

Депутат розповів, що правоохоронні органи також не зреагували на незаконні дії на орендованій підприємством території, обмежившись лише опитуванням двох осіб, що збирали врожаї сої з поля. Вказані ж особи коментувати свої дії відмовились, після чого правоохоронці залишили місце події.

«На звернення до представників міліції отримуємо відповідь: розбирайтеся собі самі», – зазначає Петро Федашко.

Представники ТзОВ «Корун» звернулися до Кіцманського райвідділу міліції Чернівецької області 28 вересня о 17:00 із повідомленням, що невідомі особи збирають врожай із полів на орендованих товариством землях села Борівець. Представники міліції, які приїхали на місце, заявили, що невідомі мають необхідні документи, але показати їх відмовились.

Попередньо вже була спроба достроково розірвати договори із підприємством та забрати землі, проте підстав для цього було недостатньо. Оскільки розірвання договору можливе у випадку невиплати працівникам грошей чи нераціонального використання земель.

На даний момент підприємство чекає відповіді на подані заяви до правоохоронних органів, яку обіцяли дати спочатку упродовж 3 днів, а далі відтягнули час до 10 днів.

«Проблема у тому, що із січня відомо про цей конфлікт як виконавчій владі, так і правоохоронним органам, і ситуація не вирішується за мовчазною згодою обох сторін», – пояснює юрист Ігор Іванчина.

На даний момент ситуація із рейдерським захопленням земель підприємства й надалі залишається невирішеною.

Як повідомлялося вже раніше, підприємство має загалом 255 договорів, які підтверджують його право на користування орендованими землями.

Відео зі спроби захоплення можна побачити тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.