Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

rian.com.ua

Вівторок, 25 вересня 2018, 15:40

В Україні ввели в обіг нову 20-гривневу купюру

Нацбанк

Нові банкноти перебуватимуть у обігу одночасно з старими.

В Україні ввели в обіг оновлену 20-гривневу банкноту

Сьогодні Нацбанк ввів в обіг 20-гривневу банкноту нового зразка з удосконаленою системою захисту.

Нова банкнота перебуватиме у обігу одночасно з банкнотами 20 гривень зразка 2003 року, відтак українцям не потрібно обмінювати банкноти попереднього зразка на нові.

"Українці зможуть розраховуватися одночасно банкнотами зразка 2003 та 2018 років необмежений період часу. Новими банкнотами Національний банк заміщуватиме зношені та пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003 року", – наголосив директор департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко.

За його словами, загалом у цьому році буде надруковано близько 60 млн банкнот номіналом 20 гривень, які мають поступово замінити старі зношені банкноти.

Cтаном на 1 вересня у готівковому обігу України перебувало близько 125 млн банкнот номіналом 20 гривень на суму майже 2,5 млрд гривень.

Нагадаємо, Нацбанк презентував оновлену банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту у липні цього року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.