Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Міжнародний економічний форум

Четвер, 1 листопада 2018, 15:39

Міжнародний економічний форум: Туреччині вигідніше інвестувати в Україну ніж в країни ЄС

Міжнародний економічний форум

За перші 6 місяців 2018 року Україна експортувала в Туреччину товарів більше ніж на 400 мільйонів доларів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За перші 6 місяців 2018 року експорт українських товарів в Канаду склав 2 млн доларів, а обсяг експорту в Туреччину перевищив цей результат більше, ніж в 200 разів.

"Нам доцільніше інвестувати в Україну ніж в ЄС. Турецький уряд налаштований на інвестиції закордон, де Україна має значні переваги поміж наших інших партнерів", – заявив голова правління Міжнародної асоціації турецьких і українських бізнесменів Бурак Пехліван.

Але, за його словами, хоч український ринок в десятки разів більший за інші перспективні ринки, якщо торгівля буде здійснюватись із митними зборами, то турецька сторона не бачить в нас ніяких переваг.

"10 років тому ситуація з доргами в Україні була просто жахлива. Але наразі стан доріг значною мірою покращився, не без допомоги турецьких компаній", – додав Бурак Пехліван.

Для подальшого стрімкого розвитку української економіки закордонний експерт порадив розвивати автомобільні дороги, морське, авіа та залізничне сполучення.

Нагадаємо, перший день форуму присвячений залученню високотехнологічних інвестицій на Львівщину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.