Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ДФС Львівщини

Четвер, 22 листопада 2018, 16:00

Підприємці скаржаться на штрафи, які вони отримують через погану роботу електронних сервісів ДФС

ДФС Львівщини

Підприємці Львівщини масово скаржаться на штрафи, які вони вважають несправедливими, адже отримали їх через перезавантаженість електронних сервісів ДФС під час подачі звітності.

На спільному засіданні комісії з питань податкової політики Громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області та комісії з питань економічної політики Громадської ради при Львівській ОДА, 20 листопада, були заслухані скарги підприємців з конкретними прикладами нарахування штрафних санкцій за те, що вони не змогли подати звітність, адже сервіси ДФС не працювали коректно.

«Сьогодні існує проблема отримання звітності в структурі ДФС України, особливо квартальної, яка подається підприємцями в електронному кабінеті. Проблема полягає в перенавантаженні електронної системи, яка відбувається через те, що матеріально-технічна база є застарілою, потужність серверів ДФС – недостатньою, а зв'язок з серверами – ненадійній», – йдеться у зверненні Громадських рад при ДФС та ОДА Львівщини спільно з регіональним омбудсменом Зиновієм Бермесом до ДФС України та Міністерства фінансів.

Саме тому Громадські ради звернулись до ДФС України та Мінфіну з проханням вдосконалити роботу державних електронних сервісів, якими користуються підприємці.

«Просимо вжити заходів щодо оновлення матеріально-технічного забезпечення в частині збільшення потужності серверів для обробки необхідного об’єму інформації, яка подається під час подачі звіту підприємцями, а також налагодження надійного зв’язку з серверами», – наголосила Громадська рада при ДФС у Львівській області. 

Також у своєму зверненні Громадські ради Львівщини просять ДФС України та Міністерство фінансів «вжити заходів щодо оновлення матеріально-технічного забезпечення в частині збільшення потужності серверів для обробки необхідного обєму інформації, яка подається під час подачі звіту підприємцями, а такод налагодження надійного звязку з серверами».

Відтак, для усунення проблем було створено робочу групу та вирішено направити звернення в ДФС України й інші органи виконавчої влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.