Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дайана Кролл

LiveInternet

Середа, 20 лютого 2019, 14:53

У Львові влітку виступить Дайана Кролл

Дайана Кролл

Співачка вважалася найочікуванішим хедлайнером фестивалю Leopolis Jazz Fest.

27 червня на головній сцені фестивалю Leopolis Jazz Fest виступить канадська співачка та піаністка Дайана Кролл, яка, згідно з опитуванням фестивалю, досі була найочікуванішим хедлайнером.

Кролл почала грати на фортепіано, коли їй було 4 роки. У підлітковому віці отримала стипендію у престижному музичному коледжі Берклі в Бостоні. Після 2 років навчання у Бостоні вона переїхала у Лос-Анджелес, де зустріла своїх джазових наставників, серед яких був і басист Рей Браун.

У 1994 році Дайана Кролл підписала контракт з GRP та записала альбом Only Trust Your Heart, у якому Браун грав на контрабасі. З цього часу почався період її співпраці з продюсером Томмі ЛіПумою, який працював зі всіма, від Барбри Стрейзанд до Джорджа Бенсона. Він видає її наступні альбоми на GRP, Impulse! та Verve.

Дайана Кролл швидко стала популярною. Справжнім проривом стала робота 1998 року When I Look in Your Eyes. Альбом 52 тижні займав перше місце Billboard's jazz chart, отримав 2 Греммі та номінацію у категорії Найкращий альбом року, чого зазвичай удостоюються тільки поп-альбоми.

Наступний альбом The Look of Love продавався ще краще, потрапив у ТОП 10 поп-чартів в Америці – безпрецедентний результат для джазової музики. У 2018 вийшов альбом Дайани Кролл зі співаком Тоні Беннеттом Love Is Here to Stay.

27 червня на сцену з Дайаною Кролл вийдуть: тенор-саксофоніст Джо Ловано, гітарист Марк Рібо, контрабасист Роберт Херст і ударник Каррім Ріггінс, відомі співпрацею з багатьма виконавцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.