Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Фрідман

Четвер, 7 квітня 2022, 11:24

Leopolis Jazz Fest відбудеться після перемоги Фрідмана над лондонською прибиральницею

Михайло Фрідман

Організатори фестивалю Leopolis Jazz Fest планують провести захід після перемоги України.

Про це повідомила Наталія Горбачевська на своїй сторінці у Фейсбуці.

У понеділок, 4 квітня, виконавча директорка фестивалю Leopolis Jazz Fest заявила, що він відбудеться після перемоги України.

"Всі ці страшні дні не можу нічого писати. Лише вірю... Фестиваль відбудеться одразу після перемоги" – написала Горбачевська.

Зазначимо, Leopolis Jazz Fest (колишній Alfa Jazz Fest) – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році, а у 2018 році його перейменували.

Цього року Leopolis Jazz Fest мав проходити 24-28 червня, на ньому повинен був виступити відомий американський співак та актор John Legend.

Спонсором фестивалю є українська філія російського банку Альфа-Банк Україна, а головою наглядової ради Консорціуму Альфа-Груп та власником банку, спільно з російським бізнесменом Пьотром Авеном, є російський мільярдер, уродженець Львова Михайло Фрідман.

Станом на сьогодні Фрідман проживає у Лондоні та знаходиться під санкціями: з 28 лютого цього року він потрапив санкції Євросоюзу, а з 15 березня санкції проти нього запровадила й Велика Британія. У 2019 році журнал Forbes визнав Михайла Фрідмана найбагатшим жителем Лондона зі статком у 15 млрд доларів.

На початку березня Фрідман заявив, що передасть свою частку в Альфа-банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Також Фрідман вийшов з наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр.

Додамо, Варіанти зафіксували декілька миттєвостей фестивалю Leopolis Jazz Fest у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.