Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

Четвер, 3 березня 2022, 15:00

Фрідман зливає свою частку в Альфа-банку резидентам України

Михайло Фрідман

Михайло Фрідман та Пьотр Авен передадуть свої частки в Альфа-банку резидентам України, яких погодить Національний банк.

Про це повідомила Економічна правда.

Власники Альфа-банку − російські бізнесмени Михайло Фрідман та Пьотр Авен − добровільно передадуть свої частки в "Альфа-банку" (Україна) особам-резидентам України, яких погодить Національний банк.

"Частка підсанкційних осіб, які опосередковано володіють акціями Альфа-Банку Україна, буде передана у власність узгодженим із НБУ фізичним та юридичним особам-резидентам України. Йдуть переговори з великими польськими та українськими компаніями, а також приватними інвесторами", − повідомили в Альфа-банку.

Пресслужба "Альфа-банку" додала, що мажоритарними власниками банку залишаються "великі європейські та американські фонди та компанії.

Зазначимо, що напередодні Євросоюз погодив санкції проти Фрідмана та Авена. Вихід бізнесменів зі співвласників українського банку там розглядають як можливість уникнення репутаційних ризиків.

За даними Національного банку України станом на 1 січня 2022 року Михайлу Фрідману належало 32,86% акцій банку, а Пьотру Авену − 12,4%.

Нагадаємо, власник "Альфа Банку" Михайло Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп". Українська філія російського банку"Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Зазначимо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.