Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

Неділя, 27 лютого 2022, 15:19

Михайло Фрідман засудив російську агресію проти України

Михайло Фрідман

Власник "Альфа Банку" Михайло Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Про це повідомила Економічна правда.

Одна з найбагатших людей Росії, власник "Альфа Банку" Михайло Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

"Хоча рішення здається жахливо далеким, я можу лише приєднатися до тих, хто гаряче бажає покінчити з кровопролиттям. Я впевнений, що мої партнери поділяють мою точку зору" − повідомив Фрідман.

Він зазначив, що народився на заході України і прожив там перші 17 років свого життя, а його батьки досі проживають у Львові, який є улюбленим містом російського бізнесмена.

"Але більшу частину свого життя я є громадянином Росії, будуючи та розвиваючи бізнес. Я глибоко прив’язаний до українського та російського народів і вважаю нинішній конфлікт трагедією для них обох" − додав Фрідман.

Фрідман став першим великим російським бізнесменом, хто публічно виступив проти війни в Росії проти України. Досі бізнесмен утримувався від політичних заяв.

Зазначимо, Михайло Фрідман − один з найбагатших росіян. Російський Forbes оцінює його статки у 15,5 млрд доларів. Крім цього, Фрідмана вважають 11 у списку найбагатших мешканців Британії.

Уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп". Українська філія російського банку"Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Додамо, станом на сьогодні втрати особового складу РФ орієнтовно складають 4300 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.