Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Фрідман

Четвер, 21 грудня 2023, 11:10

СБУ шукає Фрідмана, щоб вийти на слід Садового та його джазових посіпак

Михайло Фрідман

СБУ оголосила у розшук російського олігарха Михайла Фрідмана.

Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Служба безпеки оголосила у розшук в Україні російського олігарха, уродженця Львова Михайла Фрідмана, який зник, як вказано на сайті МВС, 10 жовтня цього року.

Його розшукують через звинувачення за статтею 2-110 ч. 3 ККУ "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України".

Зазначимо, Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії. На початку вересня цього року СБУ повідомила йому про підозру у фінансуванні війни проти України, а у серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило підозру Фрідману через відмивання 100 млн грн.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Крім цього, у вересні цього року журналісти-розслідувачі помітили львівську архітекторку Анну Камишан, що займається проєктом відновлення Маріуполя, у Лондоні разом з Фрідманом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.