Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Свистунов

СБУ у Львівській області

П'ятниця, 26 січня 2024, 13:15

СБУ повідомила про підозру пособнику ФСБ зі Львова, причетного до удару по Яворівському полігоні

Олександр Свистунов

СБУ викрила пособника РФ, який допоміг ФСБ завербувати коригувальника ударів по Яворівському полігону.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Facebook.

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього лідера забороненої партії "русський блок" Олександра Свистунова, який співпрацює з країною-агресором.

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник допоміг ФСБ знайти і завербувати агента, який надалі скоригував повітряну атаку рашистів по Яворівському полігону у березні 2022 року.

"У червні 2022 року Служба безпеки затримала цього коригувальника у Львові. Ним виявився місцевий житель, колишній співробітник радянського кдб, з яким ексочільник "русского блоку" познайомився ще під час проживання в обласному центрі" – йдеться у повідомленні.

Наразі затриманий перебуває під вартою, а його приятель з Криму продовжує підривну діяльність проти України. 

 
За даними слідства, Олександр Свистунов тривалий час проживав у Львові та за завданням російських спецслужб займався створенням осередків прокремлівської політсили. У 2013 році переїхав на територію Автономної Республіки, де залишився після захоплення українського півострова і почав сприяти загарбникам у війні проти нашої держави.
 
"Перебуваючи там, зловмисник публічно вихваляє режим путіна та воєнні злочини загарбників проти цивільного населення України. Фігурант регулярно публікує у власному Телеграм-каналі прокремлівські дописи, в яких виправдовує збройну агресію рф та захоплення частини території України" – йдеться у повідомленні.
 
Крім того, він є частим гостем в ефірах окупаційного "інформагентства" News Front, яке рашисти створили у Криму для поширення ворожої пропаганди.
 
На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки заочно повідомили Свистунову про підозру. Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.
 
Нагадаємо, у червні 2023 року на Яворівському полігоні викрили військових та лікарку, які працювали на спецслужби РФ, а у січні 2023 року Галицький суд завершив підготовче судове засідання у справі корегування ракет по Яворівському полігону й розпочинає слухати по суті.

Додамо, 13 березня 2022 року російські війська здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району.

Варіанти зафіксували Олександра Свистунова під час проведення заходів у Львові на 1 та 9 травня. Детальніше – у статті "Червоні травневі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.