Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

затримання

СБУ у Львівській області

П'ятниця, 19 січня 2024, 14:48

Полковник ЗСУ та львівський підприємець організували схему відкатів на закупівлях для військових

затримання

Полковник за 45 тисяч доларів хабару обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ на 36 мільйонів гривень.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Facebook.

Служба безпеки викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України.
 
У Києві "на гарячому" затримали начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів.
 
"Мова йде про полковника ЗСУ та керівника Львівської компанії, які налагодили схему "відкатів" під час укладання контрактів. За даними слідства, військовий посадовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тис. доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ" – йдеться у повідомленні.
 
 
СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого "траншу" - 14,6 тис. американських доларів. При цьому сума запланованої угоди підприємця із Збройними силами становила 36 млн грн.
 
У ході більше 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві та Львові вилучено:
- комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію з доказами злочинної схеми;
- майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовується.
 
Наразі обом затриманим повідомлено про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 млн грн кожному.
 
Триває розслідування, встановлюються й інші можливі учасники вказаної протиправної схеми.
 
Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.