Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Анна Камишан

pravda.com.ua

Понеділок, 4 вересня 2023, 12:17

Архітекторка Камишан полегшує у Льондоні Фрідману підсанкційну тугу за Львовом

Анна Камишан

Львівська архітекторка Анна Камишан перебуває у Лондоні разом з російським бізнесменом Михайлом Фрідманом.

Про це повідомив ексзаступник міністра інформаційної політики України, експерт з питань інформаційних воєн та конкурентної розвідки Дмитро Золотухін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Журналісти видання "Українська правда" опублікувала матеріал, в якому показали низку російських олігархів, що перебувають у Лондоні. Серед них був й уродженець Львова Михайло Фрідман разом з львівською архітекторкою Анною Камишан.

"Дівчина, яка разом з Михайлом Фрідманом складає якісь клунки перед дверима будинку, де Фрідман провів біля години, з'являється на відео на півсекунди, після чого намагається вийти з кадру, а згодом і робить Фрідману закадровий знак, що вшивається, а потім і Фрідман сідає у таксі... Це Анна Камишан – директорка департаменту концептуальних розробок і дослідницьких проєктів Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" – написав Дмитро Золотухін.

Анна Камишан є львівською архітекторкою, співзасновницею двох львівських громадських організацій "Містодія" (зареєстрована в серпні 2014 року) та "Команда Мрії" (зареєстрована 2 вересня 2022 року).

"Команда Мрії", ймовірно, є організацією, яка підтримує проєкт RE: Маріуполь. А, Камишан, як архітекторка, є візіонером нового архітектурного простору відбудови Маріуполя. Проєкт, безумовно, дуже важливий і дуже позитивний. От тільки я не впевнений, наскільки етично організовувати дискусії про відбудову Маріуполя, маючи зв'язки з російським олігархом Михайлом Фрідманом" – додав Золотухін. 

Зазначимо, на своїй сторінці у Фейсбуці Анна Камишан написала, що проживає у Лондоні.

Нагадаємо, Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

У серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило підозру Фрідману через відмивання 100 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.