Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

Четвер, 17 березня 2022, 12:40

Садовий кумпель Фрідман гірко плаче у льондонських казематах

Михайло Фрідман

Російський мільярдер Михайло Фрідман заявив, що є другом західного світу, а тому його не можна карати.

Власник Альфа-банку, російський мільярдер, який народився і виріс у Львові, Михайло Фрідман з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня санкції проти нього запровадила й Велика Британія. 

Як розповів він в інтерв'ю Bloomberg Businessweek, його банківську карту заблокували та він не може виїхати із Лондона. Після блокування рахунків йому доведеться отримати дозвіл на витрати грошей в британського уряду, який може обмежити витрати Фрідмана сумою близько 2500 фунтів стерлінгів на місяць, що становить приблизно 3300 доларів.

Фрідман також має ізраїльський паспорт, у нього є нерухомість – особняк у Лондоні, будинки у Москві та квартири для батьків у Латвії.

Він назвав санкції Заходу проти нього та інших представників російського бізнесу нелогічними та хотів захиститися від обмежень завдяки партнерствам із західними компаніями та інституціями.

"Ми щиро вірили, що ми такі добрі друзі західного світу, що не можемо бути покарані. Я не знаю, як жити далі. Я не знаю. Я справді не знаю" – зазначив Фрідман.

Нагадаємо, на початку березня Михайло Фрідман заявив, що передасть свою частку в "Альфа-банку" особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Фрідман вийшов з наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр.

Уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп". Українська філія російського банку"Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

У 2019 році журнал Forbes визнав Михайла Фрідмана найбагатшим жителем Лондона зі статком у 15 млрд доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.