Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сколівські бескиди

Понеділок, 18 березня 2019, 14:10

Львівські екологи переселили 3 зубрів зі Сколівських Бескидів

Сколівські бескиди

Тварини розгулювали в одному з сіл Дрогобицького району та завдавали шкоди сільському господарству.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

15 березня екологи Львівщини провели заходи державного контролю за дотриманням вимог утримання зубрів на території Національного природного парку "Сколівські Бескиди". 

Перевірка була здійснена з ініціативи жителів с. Майдан Дрогобицького району. За їхніми словами, протягом тривалого періоду три зубри самці (вагою більше 600кг), які фактично проживали в межах населеного пункту завдавали значної шкоди сільському господарству та домоволодінням.

Всі інші заходи, що вживалися працівниками НПП "Сколівські Бескиди" до цього часу щодо безпеки проживання жителів були безрезультативними, тварини продовжувють перебувати в селі та на його околицях.

Наразі одного зубра віком 2 роки переселили на територію Баниліського лісництва Державного підприємства "Стороженецький ЛГ" Чернівецької області, а ще двоє очікують переселення до Державної резиденції "Залісся" для покращення репродуктивності місцевої популяції зубрів. 

Нагадаємо, що у першій половині липня 2018 року в "Сколівських Бескидах" самиці народили двох зубренят. На той момент стадо налічувало 34 особини.

Зараз у парку реалізовують програму підтримки субпопупяції бізона європейського (Bison bonasus L.) у Майданському лісництві на 2017-2026 рр. На виконання цієї програми до парку було завезено зубрів з парків Німеччини та Австрії. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.