Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

бокс

fitnes-land.ru

Реклама,   П'ятниця, 12 квітня 2019, 10:20

Чому важливо правильно підібрати боксерські рукавиці?

бокс

Якісні рукавиці – невід'ємний атрибут тренувань боксера.

Згідно з вимогами Міжнародної асоціації боксу, тренуватись та проводити бої без цієї екіпіровки не можна. Це пов'язано з необхідністю захисту кистей бійця від вивихів, гематом та інших травм. Застосування рукавиць потрібне і для того, щоб уникнути зайвого травматизму для спаринг-партнера.

Сьогодні придбати рукавиці для боксу можна в спеціалізованих магазинах або онлайн, наприклад, за посиланням https://amunicia.com.ua/.../bokserskie-perchatki. Щоб ці аксесуари виконували всі покладені на них завдання, необхідно обрати їх у залежності від потреб спортсмена.

Якими критеріями керуватись при покупці боксерських рукавиць?

До головних критеріїв відносяться наступні:

Призначення

За призначенням рукавиці класифікуються на бойові, снарядні, тренувальні та тренерські. З тренувальними та снарядними усе зрозуміло: перші використовуються для відпрацювання ударів зі спаринг-партнером, другі – для роботи з грушами, мішками та лапами. Бойові відзначаються таким кутом згину великого пальця, який максимально відповідає анатомічному положенню його в кулаку. Це покращує захист і робить удар сильнішим. Тренерські рукавиці поєднують в собі функції тренувальних рукавиць та боксерських лап.

Розмір

Цей показник вимірюється в унціях (OZ), вага є аналогом розміру. Одна унція дорівнює 28, 35 г. Для дітей до 7 років підходять рукавиці 4 OZ, для школярів – 7, для підлітків до 13 років – 8. Рукавиці 10 OZ підходять для старших підлітків та дорослих жінок. Далі слід орієнтуватись на вагу спортсмена: для людей вагою до 60 кг – 12 OZ, до 90 – 16, більше 90 – 16.

Застібка

Застібка може бути на резинці, липучці або шнурівці. Резинки чи липучки оптимально підходять для тренувань та любительських змагань. Професіонали надають перевагу моделям на шнурівці – вона забезпечує дуже надійну анатомічну фіксацію. Також під час професійних боїв використовують і моделі на широкій липучці.

Верх і наповнювач

Верх може бути зроблений із шкіри чи її замінника, наповнювач – із поролону, пінопласту, піногуми. Не рекомендується вибирати варіанти на ваті – вона не забезпечує достатнього захисту.

Де краще купувати?

Покупку боксерських рукавиць краще здійснювати у перевірених торгових точках, і обирати моделі відомих марок. Це дозволить бути впевненим у власній безпеці, ефективності тренувань і бойових перемогах. Крім того, брендові рукавиці часто мають додаткові переваги – вентильовані вставки, «дихаючу» підкладку і т.д.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.