Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наш край

Прес-реліз,   Середа, 8 травня 2019, 13:36

Чиновники, які перешкоджають децентралізації, мають бути покарані – Матвіїшин

Наш край

Голова виконкому ЛОО ПП "Наш край" Орест Матвіїшин вважає, що до чиновників, які перешкоджають реформі децентралізації, мають бути застосовані покарання.

Про це повідомила прес-служба партії "Наш край".

"Реформа децентралізації – одна з найважливіших в Україні за останні роки. Ми бачимо, як вона успішно впроваджується, утворюються та розвиваються нові громади, проте є чиновники, які вставляють палиці в колеса цьому процесу.

Одним з таких є поки що чинний голова Львівської ОДА Олег Синютка, який заблокував утворення ОТГ в Сокальському районі. ЛОДА розглянула подання місцевих рад та відхилила утворення Сілецької ОТГ. Так, львівська облдержадміністрація дала громаді зрозуміти, що без їх схвалення на утворення можна не чекати", – сказав Орест Матвіїшин

Політик вважає, що чиновники такого рангу як Олег Синютка мають тільки сприяти утворенню нових громад, а не навпаки.

"Якщо громада не утвориться, вона не зможе самостійно розпоряджатися коштами і не буде фінансово спроможною. Відповідно, ми не можемо тоді говорити про якісь сильні регіони в країни, якщо голови ОДА стають перешкодою для утворення громад. Вони мають всіляко підтримувати цей процес, а якщо ні, то повинні бути покарані", – додав Орест Матвіїшин

Також член партії "Наш край" нагадав, що за останні два роки заблоковано утворення вже п’яти ОТГ: Павлівської, Забузької, Соснівської, Яричівської та Новосілко-Гостинівської.

"Партія "Наш край" послідовно підтримує децентралізацію в Україні, складовою частиною якої є створення об’єднаних територіальних громад. Об’єднання громад – ключова умова українських реформ. Рішення, що безпосередньо стосуються жителів сіл, селищ, невеликих міст, мають прийматися за участю представників громади саме на їхньому рівні", – зазначив політик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.