Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Москаленко

Середа, 15 травня 2019, 14:47

Москаленко і Онищенко розмалювали стіни салону краси, який незаконно пофарбував фасад будинку

Андрій Москаленко

На вулиці Шолом-Алейхема, 18 власники салону краси зіпсували історичний фасад будинку яскавим кольором фарби.

Сьогодні, 15 травня, о 12:30 год на вулиці Шолом-Алейхема, 18 посадовці міської ради примусово перефарбували голубий фасад салону краси, що розташований у пам’ятці архітектури. 

Власник салону краси здійснив на першому поверсі цього будинку клаптикове фарбування, відтак пофарбував фасад історичної будівлі у яскравий голубий колір.

Минулої середи, комісія Львівської міськради щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини наклала на підприємця штраф та зобов'язала за тиждень часу перефарбувати фасад будівлі до автентичного.

"Власнику було скеровано попередження про перефарбування фасаду, у якому йшлося про те, щоб протягом тижня власник привів фасад у відповідність. Однак, він цього не зробив. Тому сьогодні, силами комунальних служб Галицької районної адміністрації, ми проведемо роботи по перефарбуванню фасаду" – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Він додав, що такі порушення у місті трапляються часто, але інші власники ідуть на комунікацію з мерією і за компромісом перефарбовують фасади у дозволені кольори.

"Нещодавно на вулиці Скельній також салон краси помалював фасад будинку у дуже схожий колір, але після попередження одразу ж його перефарбував. А тут дуже дивна власниця, тому що ми кілька разів говорили, вона сказала "добре", але пізінше змінила номер телефону" – пояснила начальник Управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Перед тим як перефарбувати стіни Лілія Онищенко написала на фасаді "Ганьба", пізніше Андрій Москаленко дописав "Поважайте Львів".

Роботи по відновленню кольору фасаду триватимуть 2 дні. Сьогодні будинок перефарбують у білий колір, а вже завтра у бежевий. Фасад будинку на вул. Шолом-Алейхема, 18 перефарбують силами Галицької районної адміністрації, однак за словами Андрія Москаленка рахунок за проведені роботи виставлять власникам салону.

Нагадаємо, у січні  2019 року Львівська міськрада заборонила проводити утеплення фасадів у будинках, які є пам'ятками архітектури.

Зазначимо, у Львові за заміну дерев'яних вікон на пластикові в центрі міста штрафуватимуть не тільки власників приміщень, але й фірми, які виконували роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.