Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фасади будинків у Львові

Понеділок, 14 січня 2019, 13:51

У Львові заборонили утеплювати фасади у будинках-пам'ятках архітектури

фасади будинків у Львові

Львівська міськрада заборонила проводити утеплення фасадів у будинках, які є пам'ятками архітектури.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про виконання будівельних робіт із зовнішньої теплоізоляції фасадів будинків у межах історичного ареалу та на пам’ятках культурної спадщини. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, йдеться про те, що задля збереження історичних пам’яток міста відтепер заборонено утеплювати фасади будинків, які є частинами історичної та культурної спадщини міста.

У міськраді наголосили, що це рішення необхідне для того, щоб не втратити під час утеплення фасадів автентичні оздоблення на будинках і різні декоративні елементи, яі потребують охорони і збереження. Також  клаптикове утеплення фасадів псує загальний вигляд будинку.

Утеплити будинки, які знаходяться в межах історичного ареалу, але не є пам’ятниками архітектури, можна буде тільки після розгляду спеціальної адмінкомісії.

Нагадаємо, нещодавно в Україні відмінили обов'язковий дозвіл на утеплення житлових будинків.

Зазначимо, у Львові за заміну дерев'яних вікон на пластикові в центрі міста штрафуватимуть не тільки власників приміщень, але й фірми, які виконували роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.