Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пікет міськради

Четвер, 23 травня 2019, 15:15

У Львові можуть відтермінувати заборону на продаж алкоголю у МАФах

пікет міськради

На наступному засіданні Львівська міськрада розглядатиме рішення про відтермінування заборони на продаж алкоголю у МАФах міста до кінця цього року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні Львівська міська рада включила у порядок денний наступної сесії розгляд питання про відтермінування дії ухвали, прийнятої 4 квітня, якою забороняється торгівля алкогольними і слабоалкогольними напоями у МАФах. "За" проголосували 42 депутати.

За словами підприємця Романа Жука, львівських представників малого й середнього бізнесу загнали в глухий кут. Зараз власники бізнесу хочуть домовитися з представниками місцевої влади та просять перенести дію вказаної ухвали до кінця року, щоб підприємці могли до неї підготуватися.

Окрім того, він також додав, що депутати відмовилися розглядати петицію про скасування ухвали, яка набрала 560 голосів і яку, згідно із порядком розгляду електронних петицій, Львівська міська рада мала обов'язково включити до порядку денного на сесії.

"Дане питання не включили у сесію. Ми не розуміємо формат даної розмови, чому з нами так поступають" – сказав Жук. 

Натомість депутат від фракції "Укроп" Ігор Телішевський пояснив, що ухвала про забарону продажу алкоголю у кіосках носила лише декларативний характер і не мала би прямо виконуватися.

"Якимось чином з'явилося додаткове питання про вилучення МАФів з комплексу схеми, якщо вони продаватимуть алкоголь і з'явився перелік з 260 МАФів, хоча ми про це не домовлялися", – заявив він.

Телішевський також додав, що таке рішення є обмеженням малого бізнесу, тому єдиним варіантом є відтермінування даної ухвали.

"Необхідно прийняти протокольне доречення, щоб на наступну сесію було підготовлено ухвалу, яка б відтермінувала її до кінця року та прийняти протокольне доручення про створення комісії з чиновників, депутатів підприємців і знайти золоту середину", – запевнив чиновник.

В свою чергу, депутат від фракції "Самопоміч" Роман Федишин закликав підприємців дотримуватися правил торгівлі алкоголем в громадських місцях, якщо вони не хочуть повної заборони.

Зазначимо, станом на 21 травня у місті залишилося 25 кіосків із 236, які продають алкогольні напої, усі інші – закрилися. А сьогодні зранку близько 300 власників МАФів влаштували пікет під будівлею Львівської міської ради проти заборони продажу алкоголю. 

Нагадаємо, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах.

У зв'язку з цим 11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах". А 15 травня Львівський окружний адміністративний суд пікетували власники МАФів з вимогою скасувати цю ухвалу міськради.

Додамо, сьогоднішнє засідання Львівської міськради перенесли на 6 червня через похорон культурного діяча та засновника "Мистецького об'єднання "Дзиґа" Маркіяна Іващишина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.