Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж алкоголю у Львові

Четвер, 6 червня 2019, 15:20

Кулинич бореться з алкомафами галопованими рейдами

продаж алкоголю у Львові

Минулоріч у Львові відбулися 180 рейдів проти МАФів, які незаконно продають алкоголь, на які склали 245 протоколів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради директорка департаменту економічного розвитку міської ради Ірина Кулинич розповіла про те, як контролюють у місті  продаж алкогольних виробів у стаціонарних об'єктах торгівлі та тимчасових спорудах.

"Якщо говорити про динаміку заходів, то в 2011 році було 424 рейди. В 2011 році провели 424 рейди і склали лишень 160 протоколів. Якщо говорити зараз, про 2018 рік, то є 245 – це є 180 рейдів і 245 протоколів. Тобто, бачите, протоколів складається значно більше" – заявила вона.

Кулинич також додала, що в 2018 році 75% усіх порушників – стаціонарні магазини.

"Це є невеликі міні-маркети, які працюють в місті Львові, і лише 25% – це були наші малі архітектурні форми, тимчасові споруди" – запевнила чиновниця.

Окрім того, з 229 складених протоколів, тільки 88 надійшли і розглянулися адмінкомісіями. Сума штрафів, яка надійшла до міського бюджету, становить 108 тисяч гривень.

"Решта, в основному, це продавці, які за межами міста Львова не працюють, а зареєстровані, і ми на них не маємо ніякого впливу.  Ну, і найгірша проблема в тому, що протоколи, які складаються представниками Національної поліції, просто не доходять до районних адміністрацій" – прокоментувала Кулинич.

Також з 35 рейдів за січень-квітень 2019 року тільки 12 з них надійшли на адмінкомісії, і сума штрафів, яка накладена за 4 місяці, становить 30 тисяч гривень. За 4 місяці, з 17% до 45% порушення саме виникали в малих архітектурних формах".

Зазначимо, станом на 21 травня у місті залишилося 25 кіосків із 236, які продають алкогольні напої, усі інші – закрилися. А сьогодні зранку близько 300 власників МАФів влаштували пікет під будівлею Львівської міської ради проти заборони продажу алкоголю. 

Нагадаємо, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах.

У зв'язку з цим 11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах". А 15 травня Львівський окружний адміністративний суд пікетували власники МАФів з вимогою скасувати цю ухвалу міськради. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.