Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліфтова шахта

rian.com.ua

Вівторок, 11 червня 2019, 13:57

З 1 липня у Львові дозволять проектувати ліфти до підземних паркінгів

ліфтова шахта

В Україні з 1 липня дозволять проектувати ліфти з громадських будинків до підземних паркінгів під ними.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

З 1 липня в Україні набирають чинності зміни у державні будівельні норми щодо проектування та будівництва гаражів та автостоянок.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, згідно з цими нормами до підземних паркінгів можна будувати тільки сходи, а згоду на проектування ліфту можна було отримати лише через отримання відхилення від державних будівельних норм.

"Тому ми переглянули вимоги ДБН та дозволили проектувати ліфти з першого поверху громадських будинків у паркінг, але за обов’язкового дотримання необхідних протипожежних вимог," – заявив Парцхаладзе.

Згідно з цими ж змінами, буде допущено сполучення першого поверху з підземним паркінгом, що розташований у цокольному чи підвальному поверсі. При цьому обов'язковою умовою під час проектування ліфту є наявність протипожежних тамбур-шлюзів, які будуть розміщені перед шахтами ліфтів.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд зареєстрував законопроект, який під час реконструкції старого житла дозволить добудовувати додаткові поверхи без прив'язки до поверховості будівлі.

Додамо, що 22 травня Мінрегіонбуд дозволив будувати багатоповерхівки висотою до 150 метрів, що становитиме 40 поверхів.

Також в березні цього року Кабмін дозволив будівництво автоматизованих підземних автостоянок глибиною до 9 поверхів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.