Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Святослав Юраш

Понеділок, 17 червня 2019, 17:47

Православні боти, акі демони, рикають на сина релігієзнавця Юраша

Святослав Юраш

Директор департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури України Андрій Юраш заявив про нападки адептів УПЦ (МП) на його сина Святослава.

Директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, львів'янин, Андрій Юраш повідомив на своїй Фб-сторінці про флешмобне цькування прихильниками УПЦ (МП) його сина Святослава Юраша, який іде до Верховної Ради України під № 27 у списку партії Слуга народу.

"Дорогі друзі! Ніколи в таких питаннях не звертався, але зараз є дуже важливий момент: мої особисті "друзі" з відомого табору та ідеологічного рускомірівського планктону вирішили мені помститися і закликали влаштувати масакру синові – Sviatoslav Yurash – і зробити для нього від'ємний рейтинг у рамках неофіційного голосування на сайті партії Слуга народу, яка включила його в перелік кандидатів до ВРУ за своїм партійним списком" – зазначив він.

За словами Юраша тисяча адептів русского міра кинулися на священну боротьбу проти його сина Святослава Юраша, а також гендиректора 1+1 Олесандра Ткаченка, як головних ворогів Російської Православної Церкви. До такого цькування вже долучилися сотні ботів з Росії, ДНР та ЛНР. Також активними учасниками цього процесу стали десятки єпископів та чільних діячів РПЦ в Україні, наприклад, Іона (Черепанов), архієпископ Обухівський, вікарій Київської митрополії УПЦ (МП) чи заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ (МП), протоієрей Микола Данилевич, які вважають, що син головного гонителя РПЦ на території України не може бути народним депутатом України.

"Це відвертий приклад політичного Православ'я, приклад того, як Церква (Російсьа Православна Церква) втручається у громадське та політичне життя в Україні. І тому їхні формальні заяви про начебто аполітичність – нічого не варті" – наголосив Юраш.

Наразі адепти РЦП, як повідомляє на своїй Фб-сторінці завідувач канцелярії Запорізької єпархії УПЦ (МП) Геннадій Елін, спромоглися зібрати лише три тисячі дизлайків на сайті партії Слуга Народу. 

"На жаль я не бачу нашої масовості. Вже доба минула з того моменту, як найбільш відомі постаті, єпископи, блогери та миряни закликали нас возвисити наш голос до активної участі в голосуванні супроти неприхованих гонителів нашої Матері Церкви Юраша та Ткаченка, але зараз нашими дизлайками помічено лише близько трьох тисяч. Це що, всі ми? Я знову закликаю кожного православного християнина, студентів наших семінарій, активних священиків та мирян, молодіжні відділи єпархій не бути легкодухими, облишити лінощі та переходити гіперлінком в публікації та ставити номеру 9 Ткаченку та 27 Юрашу кулак вниз. В.О. Зеленський повинен нас почути. Нас повинно бути не три тисячі, а сто тисяч" – написав Елін.

Нагадаємо, що у травні цього року син львівського релігієзнавця Андрія Юраша, радник Володимира Зеленського Святослав Юраш одружився в соборі Святого Георгія у Стамбулі. У списку кандидатів у народні депутати України від партії Слуга народу Святослав Юраш посідає 27 місце.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.