Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ПАРЄ

day.kyiv.ua

Вівторок, 25 червня 2019, 12:45

У МЗС засудили повернення членства Росії у ПАРЄ

ПАРЄ

МЗС України висловило обурення щодо прийнятого під час засідання ПАРЄ рішення щодо відновлення членства Росії в Раді Європи.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

МЗС України засудило рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи відновити членство Росії у Раді Європи. На їхню думку, резолюція, прийнята ПАРЄ, є неприпустимою поступкою Російській Федерації, яка з 2014 року веде війну на Сході України.

Також, згідно з коментарем представників МЗС, прийняття цього рішення є свідченням відходу від стандартів, принципів та цінностей Ради Європи внаслідок тиску і шантажу з боку Росії.

"Позбавивши себе можливості застосовувати найбільш дієві санкції, Асамблея значно послабила свою роль у сучасній європейській політиці, а відтак і здатність ефективно захищати верховенство права, права людини та демократію в усіх державах-членах Ради Європи, в тому числі в Російській Федерації", – йдеться у коментарі.

У повідомленні відмітили, що повернення Росії відбулося під час святкування 70-ї річниці Ради Європи. Крім того, МЗС висловили підтримку тим країнам, які виступили проти повернення Росії, серед яких Вірменія, Швейцарія, Грузія, Данія, Німеччина, Великобританія та інші.

Нагадаємо, в 2017 році ПАРЄ ухвалила рішення про зняття політичних санкцій з Росії. За це рішення тоді проголосували більшість депутатів, а всі поправки, внесені українською делегацією, були відхилені. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.