Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

готель "Бескид"

akwatur.com

Вівторок, 1 серпня 2023, 13:09

Один з готелів у Трускавці продовжує належати російському власнику

готель "Бескид"

Станом на сьогодні власником готелю "Бескид" у Трускавці залишається російський алюмінієвий завод, який не потрапив під санкції РНБО.

Про це йдеться у звіті за шість місяців діяльності Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, створеної у лютому цього року.

Тимчасова слідча комісія ВРУ, вивчивши матеріали, надані Фондом державного майна України, виявила, що станом на сьогодні на території України продовжують працювати підприємства, які є власністю Російської Федерації.

Зокрема, серед них є:

- готель "Бескид" (в складі ПрАТ "Санаторно-готельний комплекс "Дніпро-Бескид") у м. Трускавець та приналежністю Богословському алюмінієвому заводу (м. Красноярськ, Російська Федерація);

- Коростень-Щорсівське кар'єроуправління у м. Коростень Житомирської області та приналежністю підприємству "Курськавтодор" (м. Курськ, Російська Федерація);

- пансіонат "Гута" у с. Гута Богородчанського району Івано-Франківської області та приналежністю ВО "Юганскнафтогаз" (Тюменська область, м. Нефтеюганськ, Російська Федерація);

- санаторій-профілакторій "Нефтяник" у смт Затока Білгород-Дністровського району Одеської області та приналежністю ВО "Північно-Західні магістральні нафтопроводи" (Російська Федерація).

У звіті наголошується, що в Україні санкції на ці російські підприємства з невідомих причин не поширюються.

"Як відомо, за час збройної агресії Російської Федерації в Україну рішенням
Ради національної безпеки України були запроваджені спеціальні економічні й
інші санкції та обмежувальні заходи стосовно сотень громадян і юридичних осіб РФ, які, зокрема, передбачають блокування активів рф та заборону на виведення капіталів з України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання дії спеціальних дозволів на користування природними ресурсами і надрами, заборону участі в оренді державного майна, заборону здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг у цих компаній і тому подібне.

До підприємств, що належать Російській Федерації та функціонують на
території України і які були виявлені Тимчасовою слідчою комісією Верховної
Ради України, подібні санкції та обмеження, у тому числі конфіскація активів,
з невідомих причин не запроваджені" – йдеться у документі.

Через це комісія ВРУ направила звернення до голови Верховної Ради для внесення цих підприємств до санкційного списку РНБО.

Зазначимо, ПрАТ "Санаторно-готельний комплекс "Дніпро-Бескид" налічує санаторій "Дніпро" і готель "Бескид". Головним лікарем "Санаторно-готельного комплексу "Дніпро-Бескид" є Олександр Чебаненко, який на виборах у 2015 році пройшов до Львівської облради у складі ВО Батьківщина.

Нагадаємо, у січні цього року суд заарештував й передав АРМА нежитлове приміщення у центрі Львова, яке належало компанії російських власників, а у червні цього року у двох громадян РФ конфіскували 3 гектари землі на території Буської ОТГ.

Додамо, у вересні 2022 року міський голова Львова Андрій Садовий опублікував список 79 із 340 компаній, власниками яких є громадяни РФ та які продовжують працювати у Львові. У цього переліку – готелі мережі Reikartz, яка неодноразово отримувала гроші з міського бюджету на поселення гостей і партнерів виконкому Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.