Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Трускавець

Четвер, 12 жовтня 2023, 14:55

У Трускавці виступили проти вилучення військового ПДФО у громад

Трускавець

Депутати Трускавецької міськради спрямували звернення до президента з проханням не вилучати "військовий" ПДФО з місцевих бюджетів.

Про це повідомляє Трускавецька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 12 жовтня, депутати Трускавецької міської ради звернулись до президента та ВРУ з проханням не вилучати з місцевих бюджетів "військовий" податок на доходи з фізичних осіб (ПДФО).

"Зміни, які передбачає бюджет України 2024 року – це вилучення так званого "військового" ПДФО не лише з військових частин, а й з профільних санаторіїв, різних силових та безпекових відомств (МВС, ДСНС, СБУ та інші). У Трускавці є декілька таких установ (відділи поліції та ДСНС, санаторії "Перлина Прикарпаття", "Трускавець", "Трускавецький"). Вони крім ПДФО в міський бюджет жодних інших платежів не сплачують, оскільки мають пільги зі сплати земельного податку, податку на нерухомість. На відміну від інших санаторіїв не сплачують вони і туристичний збір" – йдеться у повідомленні.

У зверненні наголошується, що бюджет Трускавця у 2024 році втратить 25-30 млн грн через вилучення ПДФО з міських бюджетів.

"Це суттєво вдарить по спроможності громади виконувати свої соціальні зобов’язання, розвиватися як курорт, що автоматично призведе до скорочення надходжень до державного бюджету – значно більших, ніж вилучені кошти ПДФО" – пояснили депутати.

Саме тому Трускавецька міськрада просить не допустити вилучення з місцевих бюджетів "військового" ПДФО, пояснюючи, що у місті діють програми підтримки військових частин.

Додамо, Міністерство фінансів виступило з ініціативою скеровувати 100% податків місцевих громад, які сплачуються з зарплат військовослужбовців, до державного бюджету. Проти цього рішення виступила Асоціація міст України та безліч місцевих громад, які наголошують, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни.

Наприкінці вересня цього року з вимогою не вилучати "військове" ПДФО у громад та доопрацювати закон про підтримку обороноздатності держави звернулися до президента та ВРУ депутати Львівської міськради.

Натомість Львівська ОВА не виступила проти вилучення "військового" ПДФО у громад, проте депутати Львівської облради вирішили з жовтня цього року й у 2024 році спрямовувати 75% "військового" ПДФО для закупівлі техніки для військових частин в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.