Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Фрідман

Понеділок, 9 жовтня 2023, 12:50

Суд арештував усі українські активи садового кумпеля Фрідмана

Михайло Фрідман

Суд арештував усі українські активи російського олігарха Михайла Фрідмана.

Про це повідомляє Служба безпеки України  на своїй сторінці у Фейсбуці.

Суд арештував всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову та які причетні до фінансування збройної агресії РФ.

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

Як пояснили в СБУ, серед заблокованих активів – фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

"Арешт цього майна не дозволить російським власникам "переписати" його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України" – додали в СБУ.

Нагадаємо, на початку вересня СБУ повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману у фінансуванні війни проти України, а у серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило підозру Фрідману через відмивання 100 млн грн.

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Додамо, нещодавно журналісти-розслідувачі помітили львівську архітекторку Анну Камишан, що займається проєктом відновлення Маріуполя, у Лондоні разом з Фрідманом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.