Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Київстар

Середа, 18 жовтня 2023, 11:40

Суд скасував арешт частини акцій мобільних операторів Київстар та lifecell

Київстар

Суд скасував арешт акцій Київстару і lifecell, крім часток, які контролюються російським олігархом Михайлом Фрідманом та його партнерами.

Про це повідомляє Економічна правда.

Шевченківський районний суд Києва змінив своє рішення щодо арешту всіх 100% акцій мобільних операторів "Київстар" та lifecell. Зокрема, відтепер арешт накладається лише на частки, які контролюються російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим.

Зазначимо, 4 жовтня суд постановив арештувати всі активи ТОВ "Лайфселл" та 100% статутного капіталу ПрАТ "Київстар".

Наголошується, що через кілька днів з Офісу генпрокурора до суду звернулися ще раз, заявивши про описку в рішенні. Як виявилось, потрібно було накласти арешт тільки на 19,8% статутного капіталу lifecell та 47,85% статутного капіталу "Київстару", тобто частки, які належать структурам, пов'язаним із компанією LetterOne.

Суд задовольнив прохання прокурора і виправив описку. В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Нагадаємо, загалом суд арештував 20 компаній та фінансово-кредитних установ в Україні, що належали підсанкційним олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, на понад 17 млрд грн.

Додамо, Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії.

На початку вересня СБУ повідомила про підозру Фрідману у фінансуванні війни проти України, а у серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило йому підозру через відмивання 100 млн грн.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.