Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

lifecell

Четвер, 12 жовтня 2023, 11:33

Суд арештував всі активи компанії lifecell через зв'язок з Фрідманом

lifecell

Суд арештував 100% компанії lifecell, яка контролюється російським олігархом Михайлом Фрідманом та його партнерами.

Про це повідомляє Економічна правда.

Шевченківський районний суд Києва 4 жовтня прийняв ухвалу, якою постановив арештувати всі активи мобільного оператора lifecell вартістю майже 13 млрд грн, які належали російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

У матеріалах справи йдеться, що Фрідман, Авен та Косогов через компанію LetterOne володіють акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., яка є власником українського оператора у зв'язку lifecell.

Також суд наклав арешт на 100% ТОВ "Пейселл", яка належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також були арештовані корпоративні права ТОВ "Укртауер" (оператор вишок, систем внутрішнього покриття у бізнес-центрах, ТРЦ та готелях), який є дочірньою компанією турецького холдингу Turkcell.

Зазначимо, загалом суд арештував 20 компаній та фінансово-кредитних установ в Україні, що належали підсанкційним олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, на понад 17 млрд грн, серед них й акції компанії "Київстар" (100% вартістю 111 млн грн).

Також у цей перелік потрапили:

- ПрАТ "СК Альфа Страхування" (95,2% статутного капіталу вартістю 104,7 млн грн);

- ТОВ "Альфа-Лізинг" (100% вартістю 584,3 млн грн);

- ТОВ "Паритет фінанс" (100% вартістю 14 млн грн);

- ТОВ "Сенс Діджитал" (100% вартістю 20 млн грн);

- ТОВ "Вимпелком Глобал Сервіс Україна" (100% вартістю 804,9 млн грн);

- ПрАТ "Миргородський завод мінеральних вод" (100% вартістю 21,4 млн грн);

- ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" (100% вартістю 8,8 млн грн).

Додамо, на початку вересня СБУ повідомила про підозру Фрідману у фінансуванні війни проти України, а у серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило йому підозру через відмивання 100 млн грн.

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.