Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Київстар

Понеділок, 9 жовтня 2023, 13:40

Суд арештував всі активи компанії Київстар

Київстар

Суд арештував 100% компанії "Київстар", що контролюється російськими олігархами.

Про це повідомляють Українські новини.

Суд арештував 100% ПрАТ "Київстар", що контролюється російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим через нідерландську компанію Veon Ltd.

"Серед арештованих активів – 100% ПрАТ "Київстар", які контролюються Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим через нідерландську компанію Veon Ltd., а також належні вже самому "Київстару" частки в інших компаніях, зокрема ТОВ "Хелсі Україна", у розпорядженні якої медичні данні на більшість українців, які заключили декларацію з сімейним лікарем" – розповів журналістам співрозмовник в правоохоронних органах.

Зазначимо, нещодавно суд арештував всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову та які причетні до фінансування збройної агресії РФ.

Також на початку вересня СБУ повідомила про підозру Фрідману у фінансуванні війни проти України, а у серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило йому підозру через відмивання 100 млн грн.

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.