Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

Четвер, 22 серпня 2019, 17:22

В Україні визначили граничну абонплату за комунальні послуги

комунальні послуги

Сьгоодні уряд встановив ліміти абонплати за житлово-комунальні послуги.

Про це повідомляє видання Finance.ua.

Сьогодні на своєму засіданні Кабінет міністрів України затвердив розрахунок граничної плати за абонентське обслуговування користувачів житлово-комунальних послуг, які підписали індивідуальні договори.

Зокрема, формула на одного абонента, враховуватиме розмір прожиткового мінімуму, середній кількісний склад одного домогосподарства, коефіцієнт середнього по країні розміру витрат на оплату житлово-комунальних послуг (0,15).

Затверджена формула буде застосовуватися для розрахунку граничної абонплати за послуги централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також за послуги поводження з побутовими відходами.

А розмір граничної плати за абонентське обслуговування не залежить від кількості спожитої послуги одним абонентом.

Зазначимо, з 1 травня в Україні  набула чинності нова редакція закону про житлово-комунальні послуги у якій передбачена можливість для споживачів укладати індивідуальні і колективні договори з постачальниками житлово-комунальних послуг.

Також раніше уряд  встановив тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.