Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

батарейки

Прес-реліз,   Вівторок, 1 жовтня 2019, 17:30

CRH Україна з мешканцями Миколаївщини встановлять рекорд зі збору відпрацьованих батарейок

батарейки

CRH Україна за підтримки громади Миколаївщини встановить рекорд України зі збору відпрацьованих батарейок.

Про це повідомляє прес-служба ПрАТ «Миколаївцемент».

У п'ятницю, 4 жовтня, ПрАТ «Миколаївцемент» за підтримки громади Миколаївського району Львівської області встановить національний рекорд зі збору використаних батарейок та інших побутових хімічних елементів живлення.

Понад 100 кг відпрацьованих батарейок, зібраних населенням Миколаївського району за підтримки компанії, буде передано для подальшої переробки за межі України. 

Голова Правління ПрАТ «Миколаївцемент» Євген Полулєх розповів, що рекорд став результатом втілення екологічної політики міжнародної групи СRH, до складу якої входить підприємство. Це комплекс заходів, спрямованих на збереження клімату, захист від забруднення та раціонального використання водних ресурсів та збереження біологічного різноманіття нашої планети. 

«Ще у 2015 році ми з районною та міською владою уклали Меморандуми про співпрацю щодо відповідального поводження з відходами та організацію системи збору та утилізації батарейок від населення. На нашу ініціативу відгукнулась вся громада. Це важливий позитивний приклад реалізації соціальних проектів спільно владою, бізнесом і громадою. Ми пишаємося, що відповідально поводимося зі шкідливими відходами і щиро дякуємо всім, хто приєднався до цієї ініціативи», – наголосив Євген Полулєх.

Для збору батарейок спеціалізовані контейнери встановили у Миколаєві та на території ПрАТ «Миколаївцемент».  Від початку 2019 року було зібрано близько 100 кг батарейок.

Менеджер з охорони навколишнього середовища ПрАТ «Миколаївцемент»  Юлія Гіке наголосила на тому, що роздільний збір і відповідальна утилізація батарейок сприятиме захисту ґрунтів та води від забруднення.

«У ситуації з відпрацьованими батарейками йдеться про потрапляння у ґрунт  і в наші річки шкідливих для людини хімічних елементів. Якщо їхній зміст перевищено в воді, то це може викликати невиліковні хвороби. Ми долаємо цю проблему разом із громадою. У 2012 році Миколаївцемент ініціював збір відпрацьованих батарейок на території підприємства, а з 2015 року розповсюдив  цю ініціативу серед громади міста і району», – пояснила вона.

Заявка на рекорд зі збору та утилізації 100 кг відпрацьованих батарейок зареєстрована Національним реєстром рекордів. Вивіз їхній з території підприємства здійснить спеціалізований транспорт. 

Встановлення рекорду відбудеться в рамках Дня відкритих дверей на ПрАТ «Миколаївцемент» на честь 20-річчя CRH в Україні 4 жовтня з 13.00 до 17.00 год.

Програмою заходів також передбачені: екскурсія на виробництво, освітні й екологічні майстер-класи, еко-лекції  та розваги для дітей і дорослих: виступи дитячих колективів, конкурси і  лотерея, веселі аніматори, аквагрим тощо. 

Додамо, завод «Миколаївцемент» у 2013 придбала група CRH, до складу якої також входять ПАТ «Подільський цемент» і ТОВ «Цемент».

CRH – це провідна міжнародна диверсифікована група компаній-виробників будівельних матеріалів. На її 3 800 підприємствах в 31 країні працює приблизно 87 000 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.