Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

громадський простір

city-adm.lviv.ua

Четвер, 31 жовтня 2019, 10:40

У Львові планують заповнити водою рів біля мурів Бернардинів

громадський простір

У місті облаштують новий громадський простір між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З бюджету Львова передбачили 10 499 900 грн на облаштування нового громадського простору між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів.

Як заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, урі роботи виконає підрядна організація ПП "Термобуд-Київ", а новизна простору буде у тому, що рів біля муру наповнять водою.

"У нас є розроблена Програма розвитку центральної частини міста, яка передбачає облаштування громадських просторів і локацій, де мешканці можуть проводити час. На черзі цей простір, біля колишнього монастиря Бернардинів. Очікуємо, що до літа наступного року роботи можуть бути завершені, за умови сприятливих погодних умов і фінансування", – пояснив Андрій Москаленко.

Роботи з облаштування території між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів буть виконувати у три черги. Проектом передбачено — влаштувати нові підпірні стінки з лавками та сходи у підземний перехід; влаштування покриття з тротуарної гранітної плитки та фонтану в існуючій залізобетонній чаші; насадження дерев, клумб; встановлення дерев'яних лавок вздовж стін оборонного муру; влаштування містка через фонтан та влаштування зовнішнього освітлення.

Згідно з укладеним договором, роботи заплановано виконати протягом 2019-2021 років.

За даними порталу YouControl, ПП "Термобуд-Київ" зареєстроване з 2005 року у місті Ірпінь Київської області, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевим власником фірми є Юрій Парфенюк (мешканець міста Ірпінь). Розмір статутного капіталу підприємства становить 100 грн.

Додамо, за останні три роки у Львові було облаштовано більше 30 громадських просторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.