Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карета з конями

Варта 1

Понеділок, 4 листопада 2019, 12:25

У Львові на тиждень заборонять катати туристів на каретах з конями

карета з конями

Через інцидент з конями, який трапився у Львові, у міськраді вирішили повністю не забороняти карети у Львові, а припинити їхню діяльність на тиждень.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У львові на тиждень припинять діяльність компаній, які надають каретні туристичні послуги. Таке рішення сьогодні ухвалила комісія з питань туристичного навантаження Львівської міськради. Відео з місця подій передали у правохоронні органи щоб з'ясувати особи тих, хто підпалив феєрверк. 

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, обидві львівські компанії – ПП «Каретний двір» (яке причетне до інцинденту) та ПП «Кінні карети» – дотримуються вимог міськради, тому скоріш за все повністю забороняти карети у Львові не будуть.  

Тиждень перерви у роботі цих компаній використають, щоб з'ясувати усі обставини події. 

«У цетрі ЮНЕСО неможна палити феєрверки. За це передбачена адміністативна відповідальність. Крім того 2015 року у Львові ухвалили рішення, яке взагалі забороняє робити це на всій території Львова. Управління поліції повинно здійснювати за цим контроль», – зазначила  директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

«Відповідальність для тих, хто підпалив феєрверк мала б бути передбачена за статею «хуліганство». Але зважаючи на те, що заподіяна серйозна шкода здоров'ю, я вважаю що повинна бути зовсім інша кваліфікація залежно від мотивів, якими керувались ці люди», – додала Пайонкевич.

Нагадаємо, 2 листопада, у центрі Львова на проспекті Свободи коні з прогулянковою каретою, яких налякав феєрверк, травмували школярку та знесли лавку. 

Кобилу, яка зламала дві ноги, приспали, а постраждалу 15-річну дівчинку оперували більше 6 годин. Наразі вона досі перебуває в реанімації. Як зазначає лікар, її стан "стабільний з позитивною динамікою". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.