Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

ecoinsp.kharkov.ua

Понеділок, 19 листопада 2012, 17:27

Залишки пестицидів вивезуть із Львівщини

Держказначейство України сьогодні, 19 листопада, перерахувало 534 тис. грн компанії S.I. Group Consort Ltd., яка займається вивезенням пестицидів з території Львівщини.

Про це під час сьогоднішнього засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради повідомила Варіантам перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Ганна Башта.

За її словами, затримка у фінансуванні робіт з вивезення пестицидів була пов’язана з неритмічним виділенням коштів з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища.

Матеріали для фінансування вивезення пестицидів були підготовлені ще у вересні, однак неоплачені до сьогоднішнього дня, розповіла Башта.

«Оскільки кошти до підрядника за виконані роботи не надходили, підрядник відмовлявся від їх проведення робіт. Сьогодні кошти надійшли в банк, ми подали всі матеріали, всі документи. Сподіваємось, що підрядник відразу ж їх і отримає», – зазначила Башта.

Утім,  додала чиновниця, 534 тис. – ще не остаточна сума, оскільки сума укладеного на вивезення пестицидів договору складає 1 млн. 350 тис. грн.

«На сьогоднішній день з обласного природоохоронного фонду на рахунок Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області з цієї суми надійшов лише 1 мільйон гривень. Тобто навіть не вся сума, яка була укладена в договорі», – резюмувала Башта, додавши, що серед 55 тонн пестицидів, які залишилось вивезти 12 перебувають в Жидачівському районі, решта – у Золочівському.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що із Львівщини можуть не вивезти 55 тонн пестицидів через затримку у фінансуванні.

На початку року – до травня, з території Львівської області вивезли 339 тонн пестицидів. Їх вивезенням займалось Міністерство екології та природних ресурсів, виділивши для цього 7,5 млн. грн.

Однак, внаслідок неправильної інвентаризації пестицидів, здійсненою районними радами, виявилось, що на Львівщині є «зайвих» 55 тонн пестицидів.

Саме на їх вивезення і були виділені додаткові кошти з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.