Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Четвер, 26 вересня 2013, 16:12

Львівщина на передостанньому місті в рейтингу областей України, складеному урядом

Львівська область посіла передостаннє, 26 місце в рейтингу регіонів, складеному Кабміном за підсумками соціально-економічного розвитку за перше півріччя 2013 року.

Повним аутсайдером серед регіонів визнана Сумська область. Вона посіла останнє 27 місце. Найгірші оцінки роботи Сумського губернатор Юрій Чмирь отримав за провал економічних показників. Регіон потрапив до числа найгірших за напрямами "державні фінанси" , "розвиток споживчого ринку", "ринок праці".

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук (цей регіон другий в списку аутсайдерів) на відміну від Чмиря має фору. Він був призначений на посаду лише півроку тому. Тому урядова "двійка" це лише привід замислитися. Область відстає з економічного розвитку. За другий квартал 2013 року, а це вже відбулося за час  керування Шемчука, регіон опустився в урядовому рейтингу на п'ять сходинок.

Але найбільший обвал зафіксований у випадку з Волинською областю. Регіон з початку року погіршив свої позиції на 10 пунктів.

Ефективність керівників усіх регіонів оцінювалися за вісьмома критеріями. Підсумковий документ вже отримали всі чиновники. Він також направлений до Адміністрації президента.

Нагадаємо, за рейтингом, складеним газетою "Коментарі", Львівська область за соціально-економічними показниками посіла 21-те місце серед 27 регіонів і за 3 місяці опустилася на дві позиції. Відповідний рейтинг згідно з даними Держстату (за шість місяців 2013 року) склала газета "Коментарі" у вересні. Згідно з червневим рейтингом, Львівщина займала 19 позицію.

Джерело: Подробності

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.