Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Посікіра

ФБ Кузьмака

Четвер, 12 грудня 2019, 16:29

У Львові помер скульптор більше сотні пам'ятників Микола Посікіра

Микола Посікіра

У Львові він створив пам'ятник Степанові Бандері, Шашкевичу та Михайлові Грушевському.

Про це повідомив голова ГО "Форум Львів і майбутнє" Ігор Кузьмак на своїй сторінці у Facebook.

"З сумом та скорботою сповіщаю друзів, колег по робочому цеху і усіх близьких, що сьогодні відійшов у вічність український скульптор Микола Посікіра. Людина з величезним серцем українця патріота, невгомонною душею художника – творця. Його твори залишаються з нами, як частинка пам'яті людства. Вони і надалі промовлятимуть всьому світу про велич української нації і її цивілізаційного призначення" – написав Ігор Кузьмак.

За його словами, остання спільна робота з паном Миколою – це пам'ятник українському Мойсею, митрополиту Андрею Шептицькому на площі св. Юра в місті Львові.

Зазначимо, Посікіра Микола– український скульптор, автор понад 100 пам'ятників, серед яких пам'ятник Степанові Бандері у Львові, пам'ятники Шашкевичу у Львові та Золочеві, пам'ятники Тарасові Шевченку в Моршині, Задвір'ї, Оброшині, в П'ятничанах, а також пам'ятник Михайлові Грушевському у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.