Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Адаму Міцкевичу

boryslavrada.gov.ua

Понеділок, 27 листопада 2023, 11:34

У Бориславі відкрили відреставрований пам’ятник Адаму Міцкевичу

пам'ятник Адаму Міцкевичу

Вчора у місті освятили відреставрований пам’ятник польському поетові Адаму Міцкевичу.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у фейсбуці.

Вчора, 26 листопада, у 168 річницю з дня смерті польського поета Адама Міцкевича йому урочисто відкрили відреставрований пам’ятник у Бориславі.

Меморіал поету відреставрували спільними зусиллями громадської організації "Регіональне товариство культури польської Борислава", Національного інституту польської культурної спадщини за кордоном "Полоніка" та Бориславської міської ради.

"Ми освячуємо найстаріший пам’ятник, який був встановлений на території Борислава. І це є яскравим прикладом, що якщо є добра ініціатива, то вона завжди знаходить однодумців, підтримку і реалізовується навіть у такий важкий воєнний час. Сподіваємося, що на території нашої громади неодноразово ще будуть реалізовуватися такі важливі ініціативи та проєкти, що відповідають нашим культурам – українській та польській" – зазначила заступник міського голови Роксоляна Гарасимів.

Зазначимо, пам’ятник Адаму Міцкевичу у Бориславі було встановлено ще у 1898 році (до 100-річного ювілею поета) за кошти нафтовиків Борислава та за участі відомого українського письменника, діяча Івана Франка.

Проте під час тимчасової окупації міста, він був скинутий фашистами у річку Тисменицю. Вдруге меморіал був встановлений у 1947 році в центральній частині міста, а від 1968 і до сьогодні – знаходиться у міському парку. 

Додамо, з жовтня у Бориславі розпочали впроваджувати нову модель поводження зі сміттям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.