Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

безвізовий режим

Понеділок, 13 січня 2020, 09:50

За в’їзд до ЄС українцям доведеться платити та реєструватись

безвізовий режим

З 2021 року українцям для в'їзду в країни Євросоюзу необхідно буде зареєструватися в системі ETIAS та заплатити 7 євро.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

З 2021 року Євросоюз запускає систему авторизації в'їзду в Шенгенську зону для країн, які мають безвізовий режим з ЄС, в тому числі для України. Українці повинні будуть перед поїздкою до країн Шенгенської зони заповнити онлайн-анкету ETIAS - EU Travel Information & Authorisation System - і платити 7 євро (раз на 3 роки).

Це нововведення запрацює з 2021 року, при цьому не торкнеться дітей і громадян старше 70 років - в цьому випадку плату не стягуватимуть. Щоб уникнути проблем на кордоні, варто заповнювати анкету щонайменше за 4 дні до виїзду.

Авторизація розрахована на короткі поїздки, які можуть тривати до 90 днів. Як йдеться на сайті ETIAS, заповнення форми не вимагатиме більше 10 хвилин для кожного заявника. За оцінками, система ETIAS може обробляти близько 30 мільйонів заявок на рік (кількість іноземних відвідувачів з відповідних країн, щороку в'їжджають в Європу).

Для того, щоб заяву було прийнято, оплата візи повинна бути зроблена за допомогою дебетової або кредитної карти. Платежі є безпечними, оскільки для захисту даних заявника використовується зашифрована система.

Після отримання оплати запит ETIAS автоматично відправляється і перевіряється системою. Якщо платіж був невдалим або був відхилений, заявка буде припинена.

Нагадаємо, 11 червня в Україні стартував безвізовий режим з країнами Євросоюзу.

Зазначимо, станом на липень 2018 року, з моменту запровадження безвізового режиму, кордони Євросоюзу перетнули мільйон українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.