Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці з України

StrazGraniczna

П'ятниця, 16 вересня 2022, 14:20

В Україну з країн ЄС повернулися близько п'ять мільйонів українців

біженці з України

Більша половина українських біженців, які виїхали у країни ЄС, вже повернулися на батьківщину.

Про це повідомляє Європейська правда.

Як заявила вчора, 15 вересня, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка перебувала з візитом у Києві, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до країн Європейського Союзу виїхали понад 8 мільйонів українців, але орієнтовно 5 мільйонів з них вже повернулася додому.

"Понад вісім мільйонів українців з початку війни прибули до країн Європейського Союзу. Але є і хороші новини з обох сторін. Багато-багато українців уже повернулися. Близько п’яти мільйонів уже повернулися в Україну" – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС продовжуватиме підтримувати Україну.

"Ми хочемо дати українським друзям, які потребують допомоги, якнайбільше підтримки. Але ми також знаємо, що вони знову хочуть повернутися додому, відбудувати Україну і перетворити її на процвітаючу державу" – додала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, станом на 5 вересня до Польщі прибули понад 6 мільйонів біженців з України, натомість станом на 18 квітня, починаючи з 24 лютого в Україну з-за кордону повернулися 1 мільйон 60 тисяч українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.