Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Більче-Волицько-Угерське ПСГ

loda.gov.ua

Понеділок, 12 червня 2023, 14:00

У Євросоюзі зацікавилися підземним газосховищем Львівщини

Більче-Волицько-Угерське ПСГ

Євросоюз вивчає можливості зберігати газ у підземному газосховищі, що знаходиться на території Львівської області.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Євросоюз у рамках підготовки до зимового періоду розглядає варіант зберігання газу з використанням інфраструктури України.

Зокрема, йдеться про Більче-Волицько-Угерське підземне сховище, яке знаходиться на території Львівської області та має найбільшу на континенті систему підземних порожнин. У них можна тримати газ, коли попит і ціни на нього підскочать узимку.

Наразі газові сховища в країнах ЄС наразі заповнені на 70%, а повністю наповнені вони мають бути на початку вересня. Зберігання газу в Україні дасть змогу уникнути його надлишку для ЄС.

"Українські сховища можуть допомогти збалансувати попит і пропозицію на газ у другій половині літа 2023 року, якщо враховувати їхній тісний зв'язок із газовими ринками ЄС" – пояснили в німецькій енергетичній компанії RWE AG.

Ця ініціатива ЄС щодо України покликана не допустити повторення складної ситуації 2022 року із закупівлями газу. Тоді урядам країн ЄС довелося виділити 646 млрд євро на допомогу компаніям і пересічним мешканцям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.