Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теплопостачання

Вівторок, 14 листопада 2023, 15:30

У Львівських лікарнях та школах готуються до можливого відключення тепла взимку

теплопостачання

В медичних і освітніх заклад Львова встановлюють модульні котельні на альтернативному паливі

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З огляду на те, що проходження опалювального сезону в часі війни завжди має ризики, в медичних і освітніх заклад Львова встановлюють модульні котельні на альтернативному паливі. За крайньої необхідності заклади з такими котельнями можуть слугувати як пункти обігріву також.

"Теплопостачальні підприємства Львова у 2022 році придбали 24 твердопаливні котли вартістю 8,3 млн грн. З них 12 встановили в існуючих котельнях для резервного теплопостачання медичних установ. А вже цього року тепловики уклали угоди на суму 8,2 млн грн на закупівлю 6-ти модулів для встановлення решти 12-ти твердопаливних котлів. Тобто, один модуль спеціально виготовляють під замовлення, зважаючи на розміри котлів. У цей модуль ми ставимо по 2 котли" –  повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

На сьогодні підрядник вже виготовив 4 модульні котельні, з яких 2 вже встановлено на території шкіл, а ще 2 встановлять до кінця тижня. Інші 2 модульні котельні завершують виготовляти, їх планують встановити до кінця цього місяця.

"Модульні котельні з твердопаливними котлами – це важливе альтернативне джерело опалення, якщо немає ні газу, ні електрики. Перевага такого модульного об’єкту в тому, що його можна перенести з однієї точки в іншу. Твердопаливні котли працюють на деревині. Запас деревини в нас є. 
Що важливо, твердопаливні котли можна буде використовувати, якщо проблем з газом не буде, але він зросте в ціні" –  пояснила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За інформацією ЛМКП "Львівтеплоенерго", 6 модульних котелень будуть встановлені фактично у кожному районі міста. Станом на зараз перші 2 котельні встановлено у навчальних закладах на вул. Шафарика і вул. Наукова.

Нагадаємо, у грудні 2022 року місто Фрайбург передало Львову два потужних генератори, які встановлять на котельнях ЛМКП "Львівтеплоенерго".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.