Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

foto.rambler.ru

Понеділок, 26 листопада 2012, 16:08

Проект рішення про депутатську дисципліну винесуть на сесію Львівської облради

Комісія з питань депутатської діяльності, етики та регламенту Львівської облради розробила проект рішення, згідно з яким передбачається посилення контролю за діяльністю депутатів під час сесійних засідань.

Проект рішення, можливо, буде винесений на наступне пленарне засідання сесії облради, розповів Варіантам голова профільної комісії Михайло Барбара. 

Згідно з рішенням, до регламенту Львівської обласної ради VI скликання передбачається внести наступні зміни:

  • після початку засідання ради, а також після завершення кожної перерви голова засідання оголошуватиме реєстрацію депутатів із використанням електронної системи (досі електронна реєстрація відбувалась лише на початку засідання);
  • ранкові пленарні засідання відбуваються з 10.00 до 13.00, вечірні засідання – з 14.00 до 18.00 (а не з 10.00 до 12.00 та 13.00 до 18.00 як раніше).
  • для оголошення депутатського запиту надаватиметься час до 5 хвилин;
  • рішення про повторний розгляд питання порядку денного сесії ухвалюється, якщо за нього проголосувала більшість депутатів від загального складу ради (раніше вимагалось не менше двох третіх депутатів від загального складу ради).


Останній пункт, за словами Барбари, дасть змогу не "накопичувати" неприйняті питання, які зазвичай переносяться на наступне пленарне засідання сесії.

Нагадаємо, після численних зауважень журналістів, колишній голова Львівської облради Олег Панькевич пообіцяв, що вживе заходів, аби особисто відключати картки тих депутатів, які відсутні на засіданні.




Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.