Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 8 травня 2020, 10:09

Львівщина увійшла в трійку лідерів з найбільшою кількістю безробітніх за період карантину

Львів

Лідерами по областях, в яких з 12 березня зросла кількість безробітних є Дніпропетровська, Харківська та Львівська області.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

В Україні з 12 березня кількість безробітних зросла на 166 тис. осіб. Найбільша кількість безробітних в Україні зафіксована в Дніпропетровській області. Про це під час брифінгу заявила в.о. Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Вона наголосила, що в Україні з 12 березня кількість безробітних зросла на 166 тис. осіб.

"Лідерами по областях є звичайно великі області: Дніпропетровська, Харківська та Львівська області. З початку карантину вже надана допомога по безробіттю майже на 2,3 млрд гривень. Це приблизно на 40% більше, ніж допомога в минулому році" – заявила Юлія Жовтяк.

Нагадаємо, станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб, що майже на 148,5 тис., або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі).

Зазначимо, у період із 12 березня по 29 квітня в обласній службі зайнятості зареєструвалося 8,5 тис. безробітних, а станом на 30 квітня їхнє число сягнуло 21,7 тис. осіб.

Раніше на Львівщині компанії попередили про звільнення понад 4 тисячі працівників.

Натомість у період карантину на підприємствах Львівщини пропонують майже 4 тисячі вакансій. Найбільший попит в області серед водії, швачок, поліцейських, касирів, двірники та водіїв електротранспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.