Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 4 травня 2020, 14:23

У період карантину на підприємствах Львівщини пропонують майже 4 тисячі вакансій

Львів

Найбільший попит в області серед водії, швачок, поліцейських, касирів, двірники та водіїв електротранспорту.

Про це повідомила прес-служба Львівського обласного центру зайнятості.

Під час пандемії із 12 березня по 29 квітня 0,4 тис. фірм і компаній поінформували базові центри зайнятості та філії Львівського ОЦЗ про наявність 2,4 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Для порівняння, торік в аналогічному періоді на Львівщині увазі безробітних пропонувалося 9,9 тис. пропозицій працевлаштування, що надійшли від 1,8 тис. суб’єктів господарської діяльності.

Як свідчать статистичні дані, станом на 30 квітня на Львівщині залишалися неукомплектованими 3,7 тис. вакансій. Заявили про кадрову потребу такі підприємства, установи та організації як ПрАТ "Львівобленерго", "Фуджікура аутомотів Україна Львів", ГУНП у Львівській області, ДП "ГРІН КОТТОН ГРУП ЛЬВІВ", Личаківська виправна колонія № 30, ЛКП "Львівелектротранс", ЛМКП "Львівтеплоенерго", Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 1, МВК № 30, ТзОВ "Електроконтакт Україна", ТзОВ "Рітейл Україна", Управління поліції охорони у Львівській області, ТзОВ ТВК "Львівхолод", філія ТзОВ "НЕСТЛЕ Україна" "НЕСТЛЕ бізнес сервіс в Європі", ТОВ "Транс-сервіс-1" та ін.

До топ-5 галузей, де спостерігається найбільша потреба у працівниках, увійшли переробна промисловість, транспорт, торгівля та ремонт транспортних засобів, державне управління, а також постачання електроенергії або газу.

"У розрізі професій найбільшим попитом в області користуються водії, швачки, поліцейські, оператори автоматичних і напівавтоматичних ліній верстатів та установок, працівники сфери торгівлі, тобто касири торговельних залів і продавці продовольчих товарів, а також двірники, монтери колії, водії трамвая або тролейбуса, монтери кабельного виробництва, електромонтери з експлуатації розподільчих мереж тощо" – йдеться у повідомленні.

Потенційним працівникам фірми і компанії пропонують роботу із середнім заробітком майже 8,0 тис. грн, однак на кінець квітня ц. р. в області є можливість працевлаштування із значно більшою винагородою. Найвищу зарплату – 24 тис. грн – гарантують інженеру-програмісту, на 20 тис. грн можуть розраховувати водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, головні бухгалтери та швачки.

У діапазоні від 15 до 18 тис. грн готові платити працедавці водіям тролейбуса або трамвая, слюсарям з механоскладальних робіт, трактористам, електромонтерам-лінійникам з монтажу повітряних ліній високої напруги й контактної мережі, слюсарям з ремонту колісних транспортних засобів, монтажникам систем утеплення будівель, електрозварникам на автоматичних та напівавтоматичних машинах, монтажникам-складальникам алюмінієвих конструкцій, а також агроному, інженеру з автоматизованих систем керування виробництвом, майстру виробничої дільниці, інженеру-конструктору, майстру цеху, менеджеру (управителю) із збуту тощо.

У період із 12 березня по 29 квітня в обласній службі зайнятості зареєструвалося 8,5 тис. безробітних, а станом на 30 квітня їхнє число сягнуло 21,7 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше на Львівщині компанії попередили про звільнення понад 4 тисячі працівників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.