Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Страдч

stradch.com

Середа, 20 травня 2020, 15:27

Страдчанського брата Козака зобов'язали доопрацювати документи

Страдч

Львівська ОДА вирішила дозволити компанії доопрацювати договори щодо користування під'їзною дорогою з майбутнім її покращенням.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 20 травня, на нараді у Львівській ОДА щодо будівельних робіт, які проводить компанія ТЗОВ "Керамбуд" та здійснення рубок лісу у Страдчі Яворівського району, вирішили дозволити компанії доопрацювати договори щодо користування під'їзною дорогою з майбутнім її покращенням.

Зазначимо, компанія "Керамбуд" розпочала будівництво дороги на Страдецькій Горі, яку планують з'єднати з автомобільним шляхом Т 14-25 в підніжжі Святої Гори – місцем паломництва вірян.

Наразі дорогу прокладають через ліс, яким опікується Великопільське лісництво Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату Національного лісотехнічного університету, через річку Верещицю та дамби озер, які розташовані поряд зі Страдецькою горою. У парафії стверджують, жодних дозволів на це будівництва від Львівської ОДА не було.

Яворівська РДА підтримала священників і виступила проти будівництва дороги.  

"Щодо діяльності ТЗОВ "Керамбуд", ми зробили запити в правоохоронні органи та екологічну інспекцію. Львівська ОДА не надавала жодних дозволів на будь-які роботи. В межах лісу роботи можуть проводити лише балансоутримувач земельної ділянки лісового фонду, в цьому випадку це Лісотехнічний інститут. Щодо інших приватних компаній, мають бути відповідні документи, тобто угоди на виконання робіт підряду реконструкції дороги. Адміністрація спільно з усіма органами вивчає ситуацію, аби розуміти як діяти далі. Правові рекомендації щодо подальших дій буде надано університету, у випадку залучення інвесторів, буде напрацьовано механізми виключно у правовому полі", – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Додамо, кінцевими бенефіціарними власниками ТзОВ "Керамбуд" є Богдан Козак та Сергій Медведчук, рідні брати депутатів Верховної Ради України від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.